onsdag den 21. november 2012

alt var perfekt men så gik det galt.


Alt var perfekt men så gik det galt.

Alt var perfekt alt var så dejligt og hun havde det godt hun levede en dejligt liv med en go mor en fantastisk far og 2 søskende der var så søde. Men så gik det galt hendes mor begyndte at drikke og hun fik et større og større forbrug efter dette gik det bare ned af bakke. Dette er en historie om Kia. Kia havde en mor som  er alkoholiker og bare lå og sov på sofaen eller drak. Hendes far og søskende gjorder ikke noget ved det i starten. Men så begyndte det at gå helt galt. Hver gang de åbnede et skab var der vin flasker. Hver gang de tog gummistøvler på var der øl flasker gemt i dem og hvordan skulle hendes far forklare dem hvorfor de var der i? Kias søskende var gamle nok til at forstå hvad der skete og passede på Kia. Men det var Kia ikke og forstod ikke hvad der skete?
En dag var der en masse mennesker hjemme i deres stue Kia blev hentet og blev passet af nogle mennesker sammen med hendes søster fordi de ikke måtte være der.  Da de kom hjem igen havde mor pakket og var på vej ud af døren. Kia kan huske at moderen vinkede farvel i døren med tåre i øjnene. Kia spurgte far ’’hvor skal mor hen?’’ intet svar men de græd alle sammen. Mor skulle i afvænning. Da hun kom hjem blev alle glade. Men lidt efter ville mor skilles. Kia og hendes søskende flyttede med hendes far og besøgt deres mor hver anden weekend. De havde det godt nok over ved deres far. Men så gik det galt nu begyndte Kias storesøster at komme ud i problemer. Hun fik et stort temperament og fik en masse forkerte venner. Kias storebror var på efterskole.  Kia blev til side sat mens hendes søster fik alt opmærksomheden. De havde ikke tid til lille Kia mere. Hendes storebror så hun aldrig og når han var hjemme låste han sig inde på værelset og ville ikke snakke med hende. Kia så ikke ret meget hendes mor mere hun brugte alt hendes tid på hendes søster og hun havde haft et par tilbagefald. Hendes far blev mere og mere indelukket og man kunne ikke rigtig snakke med ham. Hvem tog sig af Kia ? svaret var ingen. Kia lærte at passe på sig selv. Hendes far prøvede men hun blev råbt af hele tiden når hun snakkede med ham. Hun kunne ikke klare det mere. Hendes søster brugte hende som tjener og ville ikke rigtig snakke med hende.
Endelig kom hun over til hendes mor igen. Hun begyndte at få bare lidt opmærksomhed. Hendes mor havde fået en kæreste. Men nej heller ikke denne gang skulle det gå godt. Han blev voldelig og vi måtte ikke leve vores liv mere. Han blev smidt ud og nu gik opmærksomheden over på Kias søster igen.
Kias mor fik et tilbagefald…igen. Men Kias mors tilbagefald blev værre og værre. Hun blev mere og mere provokerende for hver gang hun faldt i. Ingen troede på hende så hun gad ikke engang prøve at forklare folk det mere.
Kia begyndte at få trusler fordi hendes søster skyldte nogle mennesker penge. Men heller ikke denne gang fik Kia opmærksomheden. Den gik til hendes søster …igen. Og alle Kias penge forsvandt … hendes søster tog dem.  Kias forældre havde ikke råd til at betale alle pengene tilbage så hun fik kun halvdelen. Kia samlede mange penge sammen for at kunne vise hendes far dem men de forsvandt hver gang så hun nåede aldrig at gøre ham stolt.
Kia begyndte at lukke sig inde og ville ikke snakke med nogen.  Hun mistede flere og flere venner og begyndte at græde sig selv i søvn hver aften men ingen opdagede det. Det blev ved med at være sådan her i et par år mere, og Kia blev mere og mere indelukket. Ingen kunne komme ind til hende. Ingen vidste hvad der foregik der hjemme.
Kia kæmpede for at få opmærksomhed men hun fik det stadig ikke.  Alle havde glemt Kia.

Det begyndte at gå lidt bedre der hjemme. Kias søster var ved at komme ud af sine problemer og hendes mor var stoppet med at drikke. Men så gik det galt. Nu begyndte hendes far at drikke. Men ingen vidste det. Kia skjulte det for alle …..og hun var god til det!
der gik 2 år og ingen havde opdaget noget endnu. Kia levede på at passe hendes far. Hun havde ingen venner for dem havde hun sagt fra. Hun tog i skole kom hjem sat musik på og levede i hendes egen verden lige indtil der kun var 30min indtil hendes far kom hjem. Hun løb rundt i hele huset for at rydde op og lave kaffe til ham så hun var sikker på det var det første han drak når han kom hjem. Hun gjorder alt for at han skulle være glad. Men han kunne altid finde en fejl. Der var altid et eller andet i huset der ikke var godt nok og os på Kia.
Kias fars venner drak os og kom næsten hverdag for at drikke med ham det det begyndte at blive værre og værre og til sidst levede de næsten kun af pizza. De dage han lavede mad blev den kold for de fik gæster og så skulle de lige drikke sammen. Alt faldt fra hinanden og Kia begyndte at få selvmordstanker og var fuldstændig ligeglad med hvad andre tænkte om hende. Hun fik vrede problemer og blev lidt voldelig omme i skolen. Men læren opdagede det aldrig og hun blev aldrig taget i at slå de andre børn. Alle troede hun havde det godt og at hun kunne følge med i skolen. Men i virkeligheden gik alt galt hun kunne ikke følge med i skolen ødelagde alle mennesker der ville hjælpe hende og slog alle folk der bare sagde ’’hej’’ til hende.
Kias ’venner’ begyndte at blive bange for hende og ville ikke snakke med hende. Det var dette Kia havde prøvet på i længe og nu gjorder alle som hun ville.
 Efter at leve sådan 2-3 år begyndte Kias søskende at opdage at han tit var fuld. Kia fandt altid på en eller anden undskyldning men de troede ikke på den. Kia blev taget fra hendes far mod hendes vilje. Hun begyndte at få det ekstremt dårligt med sig selv. Og tænkte at hun skulle ændre sig så kunne det være hendes far ville acceptere hende hun begyndte at se sin far igen. Men nu var hun en hel anden hun så mennesker der ikke var der hun var ved at blive indlagt på psykisk afdeling.  Han drak igen. Hun blev taget fra ham igen. Denne gang havde hun samme tanke gang som før måske skal jeg bare være en anden? Men han blev ved med at skuffe hende og falde i igen. Nu havde hun gået tilbage til ham 4 gange. Nu var hun træt af at blive skuffet. Hun gad ikke kæmpe mere hun gav op. Kia knækkede hun kunne ikke klare livet mere  og begyndte at skære i sig selv. Ingen opdagede det. Hun begyndte at åbne sig op og fortælle folk hvad der egentlig skete og hvordan hun ser det og har oplevet det. Men de fleste gange får hun af vide det er løgn, det er noget du opdigter,  og en masse andre ting. Kia fik det dårligere og dårligere med sig selv og begyndte ikke at ville spise. Når hun lugtede til noget mad gav det hende kvalme. Nu var tanken hvis jeg bliver tynd nok vil han kunne li mig? Kia begyndte at udvikle spiseforstyrrelse. Kias mor betalte en masse penge for at hun kunne finde ud af hvad Kia fejlede.
Kia fik konstateret spiseforstyrrelse, ADHD og depression. Endelig var der nogen der hørte hende! Men hun så stadig ikke sin far og kommunen troede ikke på hende… hun var ikke syg nok til at blive behandlet.   Hvordan kunne de tvivle?
der gik et stykke tid og de begyndte at tro på Kia igen. Nu ville de hjælpe hende.  Hun havde stadig ingen kontakt til sin far og ville ikke have det. Tanken om at hendes far ville skuffe hende og knuse hende igen kunne hun ikke klare. Alt så stadig sort ud? Alle sagde hun skulle tage et valg begynd at se din far igen eller vælg ham helt fra? Men Kia vil ingen af delene for hun savner sin far og har lyst til at tage hjem til ham hvert sekund. Men kan ikke fordi hun er bange for ham hun er bange for hvad han gør ved hende? Ville han nogensinde kunne acceptere hende for den hun var? Tanken om at vælge ham fra og ikke kunne få kontakt til ham igen gjorder ondt. Hun vidste hvor store konsekvenser det ville få hvis hun gjorder det. Kia ville miste sine søskende og hele hendes fars familie. Hun kunne ende med at når hendes søskende skulle giftes kunne hun ikke komme med … for hendes far var der. Hun ville gå glip af alt og hendes familie ville fravælge hende. Hvad skulle hun vælge? Hun var ikke klar til at se hendes far men nu ville Kias far også have et svar. Nu ville han vide hvordan fremtiden så ud? Men Kia kan ikke svare på det for det ved hun ikke selv.  Hun ville gerne hjem til ham men kan ikke og vil nok heller ikke fordi hun er bange. Men hun vil ikke miste alt?
HVAD VILLE DU GØRE?

skulle skrive en stil og så ville jeg lige dele den med jer :) hvad ville i gøre?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar